Transferpress

Transferpressar/Värmepressar är avsedda för att pressa och värma fast transferfilm på textilier. Med en transferpress har du möjlighet att trycka allt från en t-shirt till arbetskläder eller t.ex finkläderna. Våra transferpressar har digital display där du har möjligheten att ställa in exakt tid och antal grader värme för bästa resultat. Transferpressen har även justeringsskruv för att ändra hård/mjukheten på pressplattan.

Underkategorier

Transferpressar

En transferpress eller värmepress är en maskin som införskaffas för en rad olika transferarbeten som text och bild på textilier – såsom kepsar, t-shirts, tröjor m.m. Dock finns det även transferpressar för hårda material. Vi erbjuder transferpressar av olika modeller, beroende på vilka behov som bör tillgodoses i din industri. Inom kategorin transferarbeten finns det möjlighet att skapa trycket på flera sätt, bland annat med vinyltransfer, laser och sublimering.

Syftet är att överföra ett designat tryck på underlaget genom att med hög värme pressa trycket som då får fäste, för att sedan fixera det. Val av transferpress och teknik avgörs av tryckmotiv och storlek på trycket, material/typ av textilier samt kontinuitet och önskade volymer. Ibland har de mindre värmepressarna en högre svårighetsgrad att tillämpa ett jämnare tryck och temperatur under behandlingen, vilket kan erfordras vid vissa tekniker. Att se över rätt transferpress är således grundläggande för ett optimalt resultat på produkterna. De vanliga värmepressarna som generellt används för transfertryck på klädesplagg kommer i flera varianter.

  • Pneumatiska
  • Halvautomatiska
  • Automatisk pneumatiska
  • Olika öppningar
  • Lufttrycksdrivna
  • Konstruktion och utbytbara plattor för tryck på kepsar och ojämna ytor som blixtlås, sömmar och fickor.

En större transferpress kan anpassas för mindre tryck genom att byta ut värmeplattan – att använda en mindre värmepress till ett större tryck kan däremot bli svårare. Dagens modeller har dock den gemensamma nämnaren att de är enkla att manövrera.