Färdigskuren solfilm

Färdigskuren solfilm till bilen - Lägst pris och snabb leverans

Solfilm till över 8000 bilmodeller med livstidsgaranti. En solfilm ger bilen ett snyggare utseende och ett bra värmeskydd. Solfilm skyddar dig och dina passagerare även mot farliga UV-strålningar och stoppar 99% av dessa strålningarna. Med en färdigskuren solfilm har du över halva jobbet redan utfört. Vi skär och skräddarsyr solfilmen till exakt din bilmodell vilket ger dig alltid 100% rätt skuren solfilm. Välkommen att bläddra i vår katalog för färdigskuren solfilm till just din bilmodell!

Underkategorier

Solfilm färdigskuren

På Solfilmskompaniet har vi alltid ett stort urval av färdigskuren solfilm till över 8000 bilmodeller. Handla din solfilm online hos oss smidigt och enkelt med en snabb leverans. Att montera solfilm skall vara smidigt och roligt! Därför har vi anpassat alla våra färdigskurna filmer utifrån bilrutorna just på din bil för att monteringen ska vara så enkel och rolig som möjligt.

Att tona rutorna med en färdigskuren solfilm ger inte bara bilen värmeskydd, insynsskydd, uv-skydd utan en solfilm ses oftast som en riktig lyft även utseendemässigt på bilen. Med en solfilm som är färdigskuren, så slipper du stå och mäta ut och bitarna och filmen blir alltid 100% rätt utskuren efter just dina bilrutor.

Vad är och används solfilm till?

Solfilm är ett mycket enkelt och praktiskt sätt att både styla din bil och samtidigt skydda mot solen och bländande strålar. Det fungerar således som en slags toning till bilrutorna som du själv enkelt kan montera. Solfilmen kommer färdigskuren och monteras med hjälp av det avdragbara klisterskyddet som du drar bort i ett nafs och sedan fäster på rutan eller den del av bilen du vill pimpa tillsammans med vätska. Solfilm fyller nämligen flera funktioner – den stylar din bil och ger den ett tuffare utseende samtidigt som den gör insidan svalare. Oavsett vilken bil du har finns rätt solfilm för dig hos oss på Solfilmskompaniet.

Vilken solfilm ska man köpa?

De olika typerna av solfilm finns från alltifrån lite ljusare toning för rutan, till mörkare nyans som motar solens strålar på ett mycket uppenbart sätt. Toningsgraden kommer i mängder av varianter och passar olika bilar. När du köper solfilm till bilen kan det vara bra att hitta en balans mellan stil och behov. Du kan även se över om din ruta är plan eller välvd, eftersom olika solfilmstyper passar bättre till diverse ytor. På Solfilmskompaniet har vi formbar solfilm som anpassar sig till underlaget.
Vi har färdigskuren solfilm till över 8000 bilmodeller så att du alltid hittar något som passar din bil, smak och behov.

Solfilmens goda egenskaper

Utöver förmågan att stänga ute värmen i bilen på ett behagligt sätt, samt att ge din bil snygga detaljer, har solfilmen den förträffliga egenskapen att förhindra din bilinredning från att blekas. Om du redan från början har dyr klädsel kan solfilm vara ett extra inslag för att låta läder och textil bibehålla sin färg. Visserligen stoppar den inte blekningen helt, men den reducerar den nämnvärt!

Olika toningsgrader och färg på filmen

Det här med toningsgrad kan vara ett svårare kapitel, speciellt då det finns så många att välja mellan. Några exempel på toning till bilen är:
• 5%
• 20%
• 35%
• 50%

Procentbeskrivning för lathundar:
Med solfilm 5% så får din bil ett bra insynsskydd och passar dig som gillar mörka solskyddsfilmer.
Med solfilm 20% så får din bil en så kallad nybilstoning vilket innebär en nyans som många nya bilar har från fabrik.
Med solfilm 35% så får din bil ett rökfärgat utseende.
Med 50% så får din bil en diskret, men bra värmeavvisande solfilm.

Utöver procentsatsen så består solfilmens färg utav djup svart färg vilket ger ett modernt och snyggt utseende på bilen.

Färdigskuren solfilm och skräddarsydd

På Solfilmskompaniet är all solfilm färdigskuren och anpassad efter din bil, så att du ska slippa skära till själv och få ojämna kanter. Solfilmen är skuren för att fungera med olika bilmodellers fönsterrutor och passa in exakt i alla hörn och kanter. Du kan snabbt kolla upp vilken solfilm som mäter sig med din bilmodell, i vår katalog.

Skillnader mellan olika filmer

Många ställer sig förmodligen frågan vilka de största skillnaderna är på olika modeller av solfilm. Det första du lägger märke till är förmodligen toningsgraden och färgnyansen, men olika solskyddsfilm kan även ha andra differenser.
• UV-reduceringens procent
• Ljustransmissionen
• Var de passar bäst (bagage, bakruta, framruta, sidoruta etc.)
• IR-reducering (solens djupare strålningstyp)
• Teknologi (Metalliserad film eller icke metalliserad)
När du köper solfilm kan du kika på dessa aspekter för att komma fram till vilken solfilm som du tycker passar bäst.

Skötselråd vid monterad solfilm

Solfilm är mycket praktisk då den är så pass tålig att du slipper frekvent underhåll. Normalt ska den inte släppa i kanterna hur mycket fukt och vind som än går på den. Det du emellertid kan göra med jämna mellanrum är att rengöra och torka av den från små fläckar som kan uppkomma samt från smuts som kan bädda in sig vid kanterna och hörnen. Ta en fuktig trasa med lite diskmedel och torka sedan torrt med en torr trasa som inte har en alltför hård textur. Undvik ammoniak i rengöringsmedlet.